Gode råd til hurtigere boligsalg

Her er et par gode råd til hurtigere boligsalg

Facaden

Det første gode råd til hurtigere boligsalg. En evt. køber ser først facaden, så det er vigtigt, at den er pæn, indbydende og vedligeholdt. Sørg for at den evt. er nymalet eller vasket. Vinduerne skal også være pæne og rene. Vinduerne er jo husets øjne. Hvis der er en punkteret termorude, så skift den – det er faktisk ikke særligt dyt, og det kræver ikke det store at skifte den selv. Hvis du har udhæng så støvsug det, så der ikke hænger spindelvæv og skidt. Træværk må ikke skalle. Hvis det gør det, så frem med pensel og maling. Mørnet træværk skal skiftes, så hele huset udvendigt giver et indtryk af en høj vedligeholdelses standard. En evt. køber vil hurtigt tænke, at hvis huset ikke er vedligeholdt udvendigt, så er det sikkert heller ikke indvendigt. Der skal ikke meget til at skræmme en køber væk. Hvis du selv laver nogle reparationer, så skal de være af en høj kvalitet. Der må ikke fuskes.

Grunden

Det er vigtigt at en evt. have også er pæn, velholdt og græsset ikke er oppe i knæhøjde. Hvis din have er groet til med ukrudt, kan det også afskrække en køber, så frem med hakkejernet. Der må heller ikke være rod på grunden. Hvis du har en terrasse, er det vigtigt at den er hyggelig og indbydende. Hvis det er årstiden, så sæt lidt krukker med blomster. Havemøblerne skal også være i pæn stand. Du behøver ikke købe nye, men rengør eller mal de gamle, og køb nye hynder. Hvis det er en fliseterrasse, så rengør fliserne med en gang rens – det gør underværker.

Haven er i det hele taget meget vigtig, da mange flytter fra en lejlighed, og drømmer om en pæn have med muligheder. Og så kan den for det meste ses udefra.

Det en køber ser udefra, hvis det er pænt og velholdt, gør ham mere interesseret i at se huset inde.

Inde

Inden du fremviser dit hus, er der et par fif, og nej ikke det med at bage boller og lave frisk kaffe, den hopper en køber ikke længere på. At det er en god idé at have en kop god kaffe på kanden, er der ingen tvivl om. Det skaber også hygge med lidt blomster.

Gør rent

Du skal sørge for at boligen er gjort pinligt rent. Du skal være meget grundig i køkken og ikke mindst bad. Husk også at gøre køleskab og ovn ren, for der jeg har oplevet at en køber åbnede begge del. De kan også finde på at åbne køkkenskabe, så også skabene skal være rene og ikke rodede. Hvis du har brændeovn, så sørg for at der ikke at aske i dem. Hvis det er om vinteren, så tænd endelig op, for det skaber en vis hygge.

Oprydning

Sørg for at rydde op i hele boligen, selv i et pulterkammer. Et pænt og ryddeligt hus gør dit hus større, og giver køberen en bedre idé til hvordan boligen kan indrettes. Du skal heller ikke have for mange ting i dine rum, da det kan få boligen til at virke trang. Pas også på med ikke at have for meget nips og personlige effekter stående eller hængende. Vis hvordan selv den mindste krog kan udnyttes, så der ikke er meget spildplads. Det kunne være et lille kontor på reposen eller udnyttelse af et areal under en trappe. Købere kan godt lide smarte løsninger. Sørg for at huset er godt og grundigt udluftet inden en fremvisning. Vi har det med ikke at bemærke de dunster vi går rundt i, mens en besøgende hurtigt kan snuse sig frem til noget andet. Specielt hvis du har kæledyr, skal der udluftes grundigt. Hvis du har tæpper, så lej en tæpperenser, den gør underværker.

Lys

Lys er vigtigt for et hurtigt boligsalg. Hvis du har en lys bolig virker den ganske enkelt større. Sørg for at alle gardiner er trukket fra, og puds vinduerne. En anden god idé er også at åbne dørene mellem de enkelte rum, så lyset kan trænge ind i alle kroge. Du kan også male væge og lofter i en lys og venlig farve, men man skal på den anden side også passe på med at huset ikke bliver for ferskt og sterilt. Det er ellers meget brugt at male det hele hvidt, da huset på den måde står neutralt. Desuden er det også nemt at dække med en anden farve, hvis du har malet det hele hvidt. I vores gamle hus, malede vi alle trælofter hvide, og det gav en fornemmelse af et større hus.

Forbedringer af boligen

Du skal endelig ikke gå i kast med de helt store forbedringer af boligen. De dyre rum skal du holde dig fra. Her tænker jeg på køkken og bad. Sørg for at rummene er nymalede og fremstår i god stand. Hvis der er behov kan du male køkkenlågerne, hvis det er muligt.

Hvis du har fået lavet en tilstandsrapport/huseftersyn, så se at få lavet de K3, K2 og UN, for det er noget som kan afskrække en køber. Det samme med el eftersynet, hvor der helst ikke skal være noget at komme efter. Det behøver ikke at koste en formue. Det samme gør sig gældende med energirapporten, hvor du kan lave de punkter som ikke koster ret meget. Det ser godt ud i forhold til en køber, at man er gået i gang med energiforbedringer, for mange kigger på varmeforbruget, som nu om dag er en stor post. Du kan også efterisolere, men det er en kedelig opgave.

Du skal ikke begynde med de helt vilde tilbygninger, da du ofte ikke får pengene hjem. Mange købere foretrækker selv at føre deres egne ideer ud i livet. Du skal bare sørge for at boligen er lys og venlig. En mørk stue kan gøres lysere med en spand maling eller et stort vindue eller en dør ud til haven.

I det hele taget skal du lave udregninger på om dine forbedringer kan betale sig, men maling kan altid betale sig, ude og inde.

Opsummering

  • Facaden skal være pæn og velholdt
  • Grunden og haven skal være ryddelig og pæn
  • Gør hele boligen ren og luft ud
  • Få ryddet pænt op
  • Boligen skal være lys
  • Lav de forbedringer der kan betale sig